Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το αυστηρό Lockdown στον Εύοσμο

Headline.gr21 Φεβρουαρίου 20211min

Δεκάδες πολίτες έχουν βγει στους δρόμους και διαμαρτύρονται για το αυστηρό lockdown που τέθηκε σε ισχύ στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου από το Σάββατο.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάχθηκε από σήμερα το πρωί και μέχρι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου της Π.Ε. Θεσσαλονίκης που τέθηκε σε αυστηρό lockdown, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Αυτή η εξέλιξη εξόργισε μερίδα πολιτών που αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ευόσμου.

Δεκάδες πολίτες, μπροστά από το δημαρχείο Ευόσμου, ζητούν εξηγήσεις σε υψηλούς τόνους από τη δημοτική αρχή για την επιβολή των σκληρών μέτρων, απαιτώντας από τον δήμαρχο να ζητήσει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, επαναξιολόγηση της κατάστασης. Μάλιστα, όπως αναφέρει το Voria, τονίζουν πως θα επιμείνουν με νέες διαμαρτυρίες και την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

 

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, σε σύσκεψη που είχε στο ΑΤ Κορδελιού – Ευόσμου, ζήτησε από τους αστυνομικούς να είναι περισσότερο ελαστικοί στους ελέγχους κατά τις πρώτες ημέρες του lockdown και να επιμένουν σε συστάσεις. Εντούτοις, επισήμανε ότι σε περιπτώσεις όπου η δημόσια υγεία τίθεται σε κίνδυνο τα πρόστιμα να επιβάλλονται όπως προβλέπονται.

Πηγή : news247.gr

Όλα τα τελευταία νέα και οι τελευταίες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη,την Ελλάδα,τον Κόσμο στο headline.gr