Σαρηγιάννης: «Η κακοκαιρία ίσως αυξήσει τα κρούσματα»

Headline.gr17 Φεβρουαρίου 20211min

Την πρόταση να παραταθεί το lockdown για μια εβδομάδα ακόμα εξέφρασε ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Την πρόταση για παράταση του lockdown για ακόμα μια εβδομάδα πρότεινε ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος σημείωσε πως από αύριο, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, να βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα.

Η κακοκαιρία ίσως αυξήσει τα κρούσματα

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η κακοκαιρία που επικρατεί στη χώρα ενδεχομένως να προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων, καθώς διάφορα άτομα ίσως αναγκαστούν να παραμείνουν σε οικίες με άτομα εκτός του οικογενειακού τους κύκλου, με αποτέλεσμα να γίνει διασπορά του κορονοϊού.

Αν όσοι παραμένουν στις οικίες περιορίζονται στον στενό οικογενειακό κύκλο, όπως ίσως θα γινόταν μέχρι σήμερα, αυτό θα ήταν καλύτερο, όπως σημείωσε, όμως η κακοκαιρία δημιουργεί νέες συνθήκες.

Πάσχα με κορονοϊό

Όσον αφορά τις εορτές του Πάσχα, υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε τις πασχαλινές γιορτές χωρίς να είμαστε κλεισμένοι στις οικίες μας αλλά τηρώντας τα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας.

Όσο για την αποφυγή της μόλυνσης, ο κύριος Σαρηγιάννης έδωσε την οδηγία να αερίζουμε συχνά τις οικίες μας, αν υπάρχουν πολλά άτομα στο σπίτι.

Όλα τα τελευταία νέα και οι τελευταίες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη,την Ελλάδα,τον Κόσμο στο headline.gr