Βορίδης για κακοκαιρία: «Τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Headline.gr17 Φεβρουαρίου 20211min

Για τη σειρά προβλημάτων που προέκυψαν από την επέλαση της «Μήδειας» μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Για ένα κράτος «που είναι παρόν και δίνει μάχη» μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σχετικά με την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού μπροστά στην κακοκαιρία που σάρωσε την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας.

«Δεν μπορεί να πει κανείς πού είναι το κράτος […] οι βασικές επιλογές που έγιναν δικαιώνουν όσους χειρίστηκαν την υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σημειώνοντας ωστόσο ότι είχαμε να κάνουμε με ένα εκτεταμένο φαινόμενο.

«Όταν υπάρχουν εκτεταμένες χιονοπτώσεις, οι δρόμοι κλείνουν και σε άλλες χώρες. Τη στιγμή της κακοκαιρίας, πρέπει να αποφασίσεις» εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά την κοπή δένδρων σε συνάρτηση με τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ο κ. Βορίδης ισχυρίστηκε ότι δήμοι πυκνοκατοικημένοι που έχουν πολλά δέντρα, προφανώς πρέπει να τα φροντίσουν.

«Εν προκειμένω δεν υπήρχε κανένα θέμα σύγκρουσης αρμοδιοτήτων, αλλά μπορώ να σας πω ότι υπήρξε συνεργασία», και εξήγησε πως την κρίση συντονίζει η Πολιτική Προστασία.

Καταληκτικά εκτίμησε ότι με δεδομένη την κακοκαιρία «τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Πηγή : sputniknews.gr

Όλα τα τελευταία νέα και οι τελευταίες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη,την Ελλάδα,τον Κόσμο στο headline.gr