Προκλητικές οι εφημερίδες στην Τουρκία: «Είμαστε έτοιμοι για όλα»

Headline.gr12 Αυγούστου 2020
Προκλητικός ο Τουρκικός Τύπος: «Είμαστε έτοιμοι για όλα»

Προκλητική φαίνεται να είναι για άλλη μια φορά η Τουρκία τη στιγμή που η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας κορυφώνεται.

Το Oruc Reis κάνει πλέον ότι θέλει στην Μεσόγειο και προκαλεί ξεκάθαρα την Ελλάδα,αμφισβητώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Αυτή τη φορά αίσθηση προκαλούν οι δημοσιεύσεις που κάνει ο τουρκικός τύπος που λέει ουσιαστικά πως η Τουρκία «έτοιμη για όλα».

Αναφέρει χαρακτηριστικά η τούρκικη εφημερίδα YENI SAFAK:

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και για σύγκρουση»

 

«H Τουρκία επιθυμεί μια δίκαιη λύση στη Μεσόγειο με τη συνάντηση όλων των χωρών της περιοχής. Όμως είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και για σύγκρουση. Το Ορούτς Ρείς θα κάνει έρευνες σε 16 οικόπεδα που περιλαμβάνουν και τα 7 στα σύνορα του Τουρκο-Λιβυκού Μνημονίου. Το πλοίο που κινείται με ταχύτητα 8 χιλιομέτρων την ώρα θα συγκεντρώσει στοιχεία για τα πλούσια κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου. Μια άλλη αποστολή του είναι να συγκεντρώσει δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον καθορισμό της ΑΟΖ Τουρκίας στα δυτικά όρια»,

Μια άλλη τουρκική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

 «ελληνικό θέατρο στη Μεσόγειο».

«Η Τουρκία δεν υποχώρησε κι έκανε αυτό που είπε. Το Ορούτς Ρείς έφτασε στο νοτιοδυτικό άνοιγμα της Κύπρου για να κάνει έρευνες»

Τέλος λόγος γίνεται από την τουρκική εφημερίδα SABAH πως ο Ερντογάν θα μιλήσει με την Μέρκελ αυτήν την εβδομάδα.

 

 

Όλα τα τελευταία νέα και οι τελευταίες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη,την Ελλάδα,τον Κόσμο στο headline.gr

Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.