Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων στην υπόθεση Λιγνάδη

Headline.gr22 Φεβρουαρίου 20211min

Έρευνα για τις καταγγελίες για εμπλοκή ΜΚΟ ή δομών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην υπόθεση Λιγνάδη διέταξε η εισαγγελία.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη που από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, μετά τη σύλληψή του για βιασμό κατά συρροή.

Η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως, καθώς μαρτυρίες γειτόνων και δημοσιεύματα κάνουν λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρο του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τα στοιχεία, τα προσφυγόπουλα δεν επιθυμούσαν να επιστρέψουν στον χώρο του ηθοποιού-σκηνοθέτη, ενώ την παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπόμνημα στην εισαγγελία από την ειδική γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Νωρίτερα σήμερα, και η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας τη διερεύνηση όσων είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

«Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Αγαπηδάκη.

Ο κ. Λιγνάδης είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, ενώ το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κάνει λόγο για μεθοδική και συστηματική προσέγγιση θυμάτων σε ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία, στα οποία ο κατηγορούμενος καλλιεργούσε κλίμα εμπιστοσύνης εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική ιδιότητά του και σημειώνει ότι προκύπτει άσκηση βίας ή κακοποίηση με τα θύματα σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας.

Tην Τετάρτη απολογείται ο Λιγνάδης

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Λιγνάδης αρνείται κάθε κατηγορία, μέσω του συνηγόρου του Νίκου Γεωργουλέα και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (24/02), στις 12:00.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας και αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι είναι ειλικρινής και δεν έχει να κρύψει κάτι.

«Όχι, δεν γνωρίζω… Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες… Δεν έχω ιδέα. Δεν έχω ενημερωθεί… Έθεσα εαυτόν αμέσως στη διάθεσή σας, στη διάθεση των αρχών. Γι’ αυτό και παρουσιάστηκα αμέσως μετά την έκδοση εντάλματος, δεν με αναζήτησε η αστυνομία, δεν είχα ή έχω να κρύψω κάτι! Είμαι ειλικρινής απέναντί σας, σε όλη αυτή την ιστορία… δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτώ, ούτε να διαφύγω, ούτε κάτι άλλο» φέρεται να επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Πηγή : sputniknews.gr

Όλα τα τελευταία νέα και οι τελευταίες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη,την Ελλάδα,τον Κόσμο στο headline.gr